Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Organitzeu activitats per al Dia d'Ada Lovelace i l'Europe Code Week!

Posted on 25/09/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Il·lustració sobre Europe Code Week
L'Europe Code Week se celebra del 6 a 21 d'octubre, for EU Code Week. Licence: Tots els drets reservats

Els Punt TIC tenen l'oportunitat de participar en dos esdeveniments internacionals durant aquest mes d'octubre. Es tracta del Dia d'Ada Lovelace, dedicat a les dones en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i de la Setmana Europea de la Programació, que pretén apropar la programació i l'alfabetització digital a tothom d'una manera divertida i atractiva.

Dia d'Ada Lovelace

Ada Lovelace va ser la primera programadora de la història. L'any 2009 Suw Charman-Anderson va impulsar la celebració de l'Ada Lovelace Day (Dia d'Ada Lovelace) i des de llavors cada segon dimarts d'octubre es fan activitats arreu del món per apoderar les dones en les disciplines STEM. Aquesta diada busca augmentar els perfils de dones en STEM, oferir referents a les noies i donar suport a les dones que treballen en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques. L'acte central del Dia d'Ada Lovelace es fa a Londres, Regne Unit, però des de l'organització fan una crida a totes les entitats que s'hi vulguin sumar per realitzar activitats.

Si des dels vostres Punt TIC us voleu sumar a la diada, podeu consultar les directrius que ofereixen des de l'organització. Hi expliquen quin tipus d'activitats es poden realitzar (taller, xerrada, debats, trobades, editatones, hackatons, etc.) i ofereixen recomanacions i recursos.

Europe Code Week

L'Europe Code Week es realitzarà del 6 al 21 d'octubre. És un moviment de base que celebra la creativitat, la resolució de problemes i la col·laboració a través de la programació i altres activitats tecnològiques. En el marc d'aquesta iniciativa s'organitzen centenars d'activitats a una quarantena de països europeus.

Des de l'any passat existeix una convocatòria que ofereix suport econòmic a les entitats sense afany de lucre que se sumin a la Setmana Europea del Codi. Es tracta de 'Meet and Code', que ajuda amb fins a 500 euros les activitats gratuïtes que s'adrecin a infants i joves d'entre 8 i 24 anys. Engunay, a més a més, aquesta crida inclou uns premis de fins a 2.500 euros.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.