Il·lustració sobre Europe Code Week
L'Europe Code Week se celebra del 6 a 21 d'octubre. Autor: EU Code Week. Licencia: Todos los derechos reservados.

Dia d'Ada Lovelace

Ada Lovelace va ser la primera programadora de la història. L'any 2009 Suw Charman-Anderson va impulsar la celebració de l'Ada Lovelace Day (Dia d'Ada Lovelace) i des de llavors cada segon dimarts d'octubre es fan activitats arreu del món per apoderar les dones en les disciplines STEM. Aquesta diada busca augmentar els perfils de dones en STEM, oferir referents a les noies i donar suport a les dones que treballen en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques. L'acte central del Dia d'Ada Lovelace es fa a Londres, Regne Unit, però des de l'organització fan una crida a totes les entitats que s'hi vulguin sumar per realitzar activitats.

Si des dels vostres Punt TIC us voleu sumar a la diada, podeu consultar les directrius que ofereixen des de l'organització. Hi expliquen quin tipus d'activitats es poden realitzar (taller, xerrada, debats, trobades, editatones, hackatons, etc.) i ofereixen recomanacions i recursos.

Europe Code Week

L'Europe Code Week es realitzarà del 6 al 21 d'octubre. És un moviment de base que celebra la creativitat, la resolució de problemes i la col·laboració a través de la programació i altres activitats tecnològiques. En el marc d'aquesta iniciativa s'organitzen centenars d'activitats a una quarantena de països europeus.

Des de l'any passat existeix una convocatòria que ofereix suport econòmic a les entitats sense afany de lucre que se sumin a la Setmana Europea del Codi. Es tracta de 'Meet and Code', que ajuda amb fins a 500 euros les activitats gratuïtes que s'adrecin a infants i joves d'entre 8 i 24 anys. Engunay, a més a més, aquesta crida inclou uns premis de fins a 2.500 euros.