Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Informe de la UNESCO sobre l'educació STEM i les noies

Posted on 19/04/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Portada de l'informe "Cracking the Code" de la UNESCO
UNESCO va publicar l'any 2017 un informe sobre les noies i les vocacions STEM, for UNESCO. Licence: Tots els drets reservats

L'objectiu de l'informe és desxifrar els factors que dificulten o faciliten la participació de les noies i les dones en l'educació STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). També analitza què pot fer el sector educatiu per promoure l'interès de les noies pels estudis d'aquests àmbits.

Les nenes i les dones estan molt poc representades a les professions de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i la matemàtica (STEM) a tot el món. Des de la UNESCO assenyalen que es tracta d'una divisió arrelada en els primers dies de socialització i escolarització. El mes d'agost de 2017, va presentar l'informe "Cracking the code: Girls’ and women’s education in STEM" ("Trencant el codi: L'educació en STEM de noies i dones"), on aborda la bretxa de gènere en STEM.

Múltiples i superposats factors integrats en la socialització i en els processos d'aprenentatge són la causa d'aquesta bretxa, com ara, les normes socials, culturals i de gènere. Arran d'aquestes, les noies arriben a creure que els nois estan més capacitats per a les disciplines STEM, encara que la investigació sobre factors biològics desmenteix aquesta teoria. La majoria de noies perden l'interès en les disciplines STEM quan arriben a l'adolescència i no trien estudis relacionats amb aquestes.

Arribats a aquest punt, l'informe de la UNESCO posa el focus en el paper que tenen els sistemes educatius i les escoles per fomentar l'interès de les noies en STEM i oferir igualtat d'oportunitats per accedir i beneficiar-se d'una educació científica i tecnològica de qualitat.

Attachments: 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.