Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La segona edició de l'smartCAT Challenge començarà amb una Ideathon el 9 de juny

Posted on 01/06/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
SmartCat Challenge
SmartCat Challenge, for m4social. Licence: Tots els drets reservats

Una trobada per compartir idees serà el tret de sortida de la nova edició de l'smartCAT Challenge, que busca persones que puguin generar solucions tecnològiques per fer front a reptes d'inclusió social i mobilitat. Durant quatre mesos, els i les participants disposaran d'assessorament i recursos tecnològics que els guiaran per poder transformar les seves idees en projectes reals.

L'smartCAT Challenge és una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. En aquesta segona edició, persones emprenedores i ciutadania crearan solucions tecnològiques per a reptes de mobilitat i inclusió social.

Concretament, són aquests els reptes que planteja la competició d'inclusió social, co-organitzada per la Taula del Tercer Sector en el marc del projecte m4social:

  • Barreres arquitectòniques: Com es pot millorar el desplaçament per la ciutat de les persones amb mobilitat reduïda, persones amb discapacitats sensorials i cognitives, infants i gent gran, embarassades, etc.?
  • Gestió de recursos personals: Com podem ajudar a les persones a ser més eficients en els seus consums i a gestionar millor els seus recursos?
  • Cultura col·laborativa: Com podem fomentar la cultura de la col·laboració, del compartir, per ajudar a les persones i/o a les entitats del tercer sector?

Els reptes de mobilitat són:

  • Mobilitat urbana
  • Mobilitat en zones de turisme
  • Mobilitat en polígons industrials

El primer pas d'aquesta nova edició serà una Ideathon d'inclusió social, que tindrà lloc el 9 de juny, a les 10.00 hores, al Mobile World Centre de Barcelona. LIdeathon de mobilitat se celebrarà el 17 de juny, a Barberà del Vallès.

Amb aquestes trobades es donarà inici a un procés de quatre mesos, durant els quals els i les participants tindran accés a la plataforma d’incubació online d'Smart City Hack i disposaran de mentors/ores i recursos tecnològics que els guiaran per poder transformar les seves idees inicials en projectes reals.

El repte finalitzarà amb una competició online, on públic i jurat triaran les millors solucions que competiran a la final que tindrà lloc a la tardor del 2017. El millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot dins del marc del Catalonia SmartLab

Repte SmartCAT Challenge: Cultura del compartir from m4Social on Vimeo.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.