SmartCat Challenge
SmartCat Challenge. Autor: m4social. Llicència: Tots els drets reservats.

L'smartCAT Challenge és una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. En aquesta segona edició, persones emprenedores i ciutadania crearan solucions tecnològiques per a reptes de mobilitat i inclusió social.

Concretament, són aquests els reptes que planteja la competició d'inclusió social, co-organitzada per la Taula del Tercer Sector en el marc del projecte m4social:

  • Barreres arquitectòniques: Com es pot millorar el desplaçament per la ciutat de les persones amb mobilitat reduïda, persones amb discapacitats sensorials i cognitives, infants i gent gran, embarassades, etc.?
  • Gestió de recursos personals: Com podem ajudar a les persones a ser més eficients en els seus consums i a gestionar millor els seus recursos?
  • Cultura col·laborativa: Com podem fomentar la cultura de la col·laboració, del compartir, per ajudar a les persones i/o a les entitats del tercer sector?

Els reptes de mobilitat són:

  • Mobilitat urbana
  • Mobilitat en zones de turisme
  • Mobilitat en polígons industrials

El primer pas d'aquesta nova edició serà una Ideathon d'inclusió social, que tindrà lloc el 9 de juny, a les 10.00 hores, al Mobile World Centre de Barcelona. LIdeathon de mobilitat se celebrarà el 17 de juny, a Barberà del Vallès.

Amb aquestes trobades es donarà inici a un procés de quatre mesos, durant els quals els i les participants tindran accés a la plataforma d’incubació online d'Smart City Hack i disposaran de mentors/ores i recursos tecnològics que els guiaran per poder transformar les seves idees inicials en projectes reals.

El repte finalitzarà amb una competició online, on públic i jurat triaran les millors solucions que competiran a la final que tindrà lloc a la tardor del 2017. El millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot dins del marc del Catalonia SmartLab

Repte SmartCAT Challenge: Cultura del compartir from m4Social on Vimeo.