Des de la Xarxa Punt TIC, es recupera la campanya de sensibilització promoguda recentment pel programa Internet Segura i per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Llegeix més!

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2016. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El pròxim dijous 30 de novembre es commemora el Dia Mundial de la Ciberseguretat o Dia Mundial de la Seguretat de la Informació. Des de la Xarxa Punt TIC, es recupera la campanya de sensibilització i de divulgació de continguts d’interès promoguda recentment pel programa Internet Segura i per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya en el marc del Mes Europeu de la Ciberseguretat. Així doncs, es posa el focus en quatre aspectes claus: l’actualització dels diferents tipus de navegadors, el ransomware, el phising i el robatori de dades.

El Dia Mundial de la Ciberseguretat o Dia Mundial de la Seguretat de la Informació se celebra anualment el 30 de novembre en record d’un fet que va ocórrer el 30 de novembre de l’any 1988, quan es va produir el primer cas de propagació de programari maliciós a la xarxa. En concret, el ‘Cuc Morris’ va afectar 6.000 ordinadors dels 60.000 ordinadors que conformaven ARPANET, la precursora d’Internet. En aquest marc, el Dia Mundial de la Ciberseguretat o Dia Mundial de la Seguretat de la Informació busca promoure la prevenció al món digital.