La tercera setmana del mes d’octubre, va abordar el phising i va compartir recomanacions i estratègies per a evitar-ne les possibles afectacions d’un atac concret. Vols saber-ne més?

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

De la mà del programa Internet Segura, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya se suma al Mes Europeu de la Ciberseguretat, una campanya anual dedicada a promoure la ciberseguretat entre ciutadania i organitzacions europees. Al llarg de les quatre setmanes del mes d’octubre, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya sensibilitza a través de les xarxes socials al voltant de quatre temàtiques claus: l’actualització dels navegadors Edge, Safari, Firefox i Chrome, el ransomware, el phising i el robatori de dades.

En concret, la tercera setmana del mes d’octubre, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya va abordar el phising, la suplantació de la identitat d’una persona, d’una empresa o d'un servei de confiança per a aconseguir que una persona seleccionada porti a terme accions com, per exemple, donar informació confidencial o clicar en un enllaç amb contingut maliciós. En aquest sentit, va compartir consells, recomanacions i estratègies per a evitar-ne les possibles afectacions d’un atac concret: ‘El frau del vishing’, ‘SMS fraudulents’, ‘Stop Frau Digital’, ‘La trampa de la trucada falsa de Microsoft’, ‘El frau del compromís del correu electrònic’, ‘Com actuar si ens han compromès la targeta de crèdit?’, ‘Phising i compres en línia’, ‘Què poden fer els ciberdelinqüents amb les dades segrestades?’ i ‘Els fraus al voltant de la nova vacuna de la Covid-19’.

La següent setmana, se centrarà en el robatori de dades i en la importància de la prevenció i de la precaució.

#MesEUCiber #CyberSecMonth #ECSM