La quarta setmana del mes d’octubre, va tractar el robatori de dades i va compartir consells i estratègies per a evitar-ne les possibles afectacions d’un atac concret. Vols saber-ne més?

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

De la mà del programa Internet Segura, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya se suma al Mes Europeu de la Ciberseguretat, una campanya anual dedicada a promoure la ciberseguretat entre ciutadania i organitzacions europees. Al llarg de les quatre setmanes del mes d’octubre, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya sensibilitza a través de les xarxes socials al voltant de quatre temàtiques claus: l’actualització dels navegadors Edge, Safari, Firefox i Chrome, el ransomware, el phising i el robatori de dades.

En concret, la quarta setmana del mes d’octubre, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya va tractar el robatori de dades, l’acte de sostreure dades digitals emmagatzemades a equips, servidors o dispositius electrònics per a obtenir informacions personals, confidencials o financeres com, per exemple, contrasenyes. En aquest sentit, va compartir estratègies per a evitar-ne les possibles afectacions d’un atac: ‘Un futur sense contrasenyes’, ‘Stop Frau Digital: els missatges fraudulents de l'entitat bancària’, ‘Com evitar la pèrdua de dades’, ‘Com faciliten la vida els gestors de contrasenyes’, ‘Protegir les dades i evitar els robatoris’, ‘Els perills dels codis QR’, ‘Anar amb compte amb les wifis obertes’ i ‘La importància de la prevenció en el món digital’.

#MesEUCiber #CyberSecMonth #ECSM