La segona setmana del mes d’octubre, va parlar dels perills del ransomware i va compartir consells i estratègies per a evitar-ne les possibles afectacions d’un atac. Vols saber-ne més?

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

De la mà del programa Internet Segura, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya se suma al Mes Europeu de la Ciberseguretat, una campanya anual dedicada a promoure la ciberseguretat entre ciutadania i organitzacions europees. Al llarg de les quatre setmanes del mes d’octubre, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya sensibilitza a través de les xarxes socials al voltant de quatre temàtiques claus: l’actualització dels navegadors Edge, Safari, Firefox i Chrome, el ransomware, el phising i el robatori de dades.

En concret, la segona setmana del mes d’octubre, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya va parlar dels perills del ransomware, un tipus de programa maliciós que restringeix l’accés a determinades parts o arxius del sistema operatiu i demana un rescat a canvi de treure la restricció. En aquest sentit, va compartir consells i estratègies per a evitar-ne les possibles afectacions d’un atac concret: ‘Protegeix-te contra el programari maliciós’, ‘Actualitza els sistemes operatius i programes’, ‘La regla del 3-2-1 en ciberseguretat’, ‘8 consells per a protegir les xarxes corporatives’ i ‘La necessitat de fer canvis periòdics de contrasenyes’.

La següent setmana, se centrarà en el phising, una tècnica per a robar informació confidencial a la ciutadania.

#MesEUCiber #CyberSecMonth #ECSM