Tecnólogas treballa per a impulsar projectes que contribueixin a augmentar la presència de les dones als entorns tecnològics. Parlem amb l'Eva Condés i Thais Ruiz de Alda de DigitalFems, impulsores de la iniciativa.

La comunitat Tecnólogas està formada per dones i persones de gènere no binari que treballen en qualsevol àmbit de la tecnologia. Des de creadores de tecnologia (Front End, Back End, Fullstack, DevOps, System Admins Tech Architects) a UI/UX,Cybersecurity, Cloud services, Product Owners, Business Analysts, Data Analysts, Data Scientists i investigadores TIC.

"Volem donar brindar d'oportunitats i recursos a aquestes persones en entorns tecnològics que per certes raons han deixat de treballar en l'àmbit o se senten estancades en seu desenvolupamemt professional", explica Eva Condés, project manager de DigitalFems.

Una de les activitats que més èxit ha tingut entre les seves membres són els tallers d'empoderament, perquè han detectat que hi ha situacions en els entorns tecnològics on no se senten representades o amb prou força per demanar promocions professionals i els donem eines perquè se sentin segures.

Enquesta sobre la participació de les dones als espais tecnològics

Amb l'objectiu de fer públics i visibles els aspectes més rellevants vinculats al desenvolupament professional de les dones en el sector tecnològic, DigitalFems han creat dues enquestes anònimes per conèixer les mancances del sector. Les dues enquestes proporcionaran dades obertes per donar una fotografia real sobre la situació de les dones a l'estat espanyol en aquest àmbit. "Té dues vessants, una des del punt de vista corporatiu on hem preguntat a les empreses quina és la situació de les dones i per una altra, hem preguntat a les dones quines són les qüestions que són més rellevants a efectes laborals que els hi estan afectant", explica Thais Ruiz de Alda, fundadora i CEO de DigitalFems.