Què es necessita per a generar una bona contrasenya? El 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Contrasenya i des del Programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya duen a terme diverses accions per sensibilitzar i capacitar la ciutadania en l’àmbit de la ciberseguretat.

Imatge de contrasenyes
Imatge de contrasenyes.

Publiquen un article perquè els usuaris prenguin consciència de la importància de garantir la confidencialitat de les seves dades, comptes i dispositius a través d’una bona gestió i protecció de les contrasenyes.

Què es necessita per a generar una bona contrasenya?

Una contrasenya ha de servir per garantir confidencialitat, ja que permet l'accés a serveis i dispositius només després d'un procés d'autenticació personal. I és realment així, si el titular del servei o dispositiu en qüestió és l'únic que coneix la paraula o la combinació de caràcters i nombres en qüestió.

Hem de tenir present que el teòric estalvi que suposa reciclar o reutilitzar contrasenyes és un risc greu de ciberseguretat. A més, no n’hi ha prou de crear contrasenyes robustes i no reutilitzar-les; també és fonamental aprendre a gestionar-les. Amb motiu del Dia Mundial de la contrasenya i en el marc de la campanya #DadesSegures, a Internet Segura et conviden a espolsar-nos la mandra digital i a endreçar les nostres credencials. No et perdis els consells de l'article!