Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Confinapp, nou certificat autoresponsable per a la mobilitat ciutadana

Posted on 23/03/2020
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home

Des d'aquest dilluns 23 de març, la Generalitat posa a disposició de la ciutadania el servei Confinapp, per a generar en línia un certificat autoresponsable que determinarà la mobilitat de la ciutadania durant la pandèmia del coronavirus.

El certificat autorresponsable que ha creat el Govern per a garantir que les persones que es desplacen durant el confinament el fan per raons permeses ja està disponible en versió digital. Serveix per a declarar de manera responsable que l'activitat que s'està fent en l'espai públic és una de les autoritzades pel decret d'estat d'alarma davant la crisi del coronavirus. No és obligatori però sí recomedable portar-ho.

El document, que és per a desplaçaments en vehicle i a peu, només poden demanar-ho Mossos d'Esquadra i policies locals. El conseller d'Interior, Miquel Buch, va informar el 20 de març en roda de premsa que hi haurà tres tipus de sancions: lleu, greu i molt greu i poden anar dels 600 als 30.000 euros. Aquestes sancions estàn detallades en aquest enllaç de preguntes freqüents per tal d’ajudar a la població a resoldre dubtes.

La Generalitat ha habilitat una web per a descarregar el document en el mòbil o un altre dispositiu electrònic sense que hi hagi necessitat d'imprimir-lo, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat.

Des d'aquí podeu accedir al web on descarregar el certificat. En accedir, trobareu un formulari que haureu d'emplenar amb la informació bàsica personal, el dia del desplaçament, el motiu i les direccions de sortida i arribada.

Si preferiu portar el document imprès en paper, trobareu el formulari en format word i pdf per a descarregar-ho en aquest enllaç.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.