Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Els millors curtmetrages infantils del festival de curts PLumFestival 2019

Posted on 09/05/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Fotografia de la gala del Plum Festival 2019
Fotografia de la gala del Plum Festival 2019, for Casals dels Infants. 2019. Licence: Tots els drets reservats

L'assetjament escolar, la violació de drets de les dones i els estereotips de gènere van ser tres de les temàtiques dels premis guanyadors en la segona edició del PLum Festival, el festival de curtmetratges infantils organitzat pel Casal dels Infants amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Xarxa Òmnia i Abacus, que es va celebrar la tarda del 3 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

El festival va aplegar 190 infants de Barcelona, el Callús (el Bages), Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Badalona i Santa Coloma de Gramenet que van gaudir i aprendre compartint els seus curtmetratges.

El curtmetratge "Que ningú t'obligui", una història que reflexiona sobre la violació de drets que suposen els matrimonis concertats per a les dones realitzat pels nens i nenes de l'Espai Tecnològic Comunitari del Raval del Casal dels Infants, va ser el guanyador de la nit.

El fenomen de l'assetjament escolar va ser una de les temàtiques més recorrents del festival i el segon i tercer premi respectivament van ser per als Infants del Punt Òmna de la Fàbrica de Can Tusell de Terrassa, amb el seu curtmetratge "Entre totes" i els nois i noies del Centre Obert Fundació Marianao amb el seu curt "Dona-li la volta".

Els últims dos premis van ser per a "Visca les ungles de colors", el curt amb el qual els nens i nenes del Casal Obert Infantil del Casal dels Infants de Badalona desmunten els estereotips de gènere i pel Casal Obert Infantil del Raval del Casal dels Infants amb el curt "Yo puedo cambiar mi barrio".

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.