Fotografia de la gala del Plum Festival 2019
Fotografia de la gala del Plum Festival 2019. Autor: Casals dels Infants. 2019. Llicència: Tots els drets reservats.

El festival va aplegar 190 infants de Barcelona, el Callús (el Bages), Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Badalona i Santa Coloma de Gramenet que van gaudir i aprendre compartint els seus curtmetratges.

El curtmetratge "Que ningú t'obligui", una història que reflexiona sobre la violació de drets que suposen els matrimonis concertats per a les dones realitzat pels nens i nenes de l'Espai Tecnològic Comunitari del Raval del Casal dels Infants, va ser el guanyador de la nit.

El fenomen de l'assetjament escolar va ser una de les temàtiques més recorrents del festival i el segon i tercer premi respectivament van ser per als Infants del Punt Òmna de la Fàbrica de Can Tusell de Terrassa, amb el seu curtmetratge "Entre totes" i els nois i noies del Centre Obert Fundació Marianao amb el seu curt "Dona-li la volta".

Els últims dos premis van ser per a "Visca les ungles de colors", el curt amb el qual els nens i nenes del Casal Obert Infantil del Casal dels Infants de Badalona desmunten els estereotips de gènere i pel Casal Obert Infantil del Raval del Casal dels Infants amb el curt "Yo puedo cambiar mi barrio".