Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

D'esborrany a article complet, la Viquipèdia busca col·laboració per a la Viquiestirada

Posted on 12/03/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Cartell de la Viquiestirada
Un quart dels articles de la Viquipèdia són esborranys. La Viquiestirada pretén dotar aquests articles de més continguts., for Viquipèdia. Licence: BY-SA

La versió en català de la Wikipedia és considerada una de les de millor qualitat i compta amb més de 600.000 articles. Més d'un quart d'aquests, però, són encara esborranys, és a dir, articles d'extensió massa breu. Per a aquest 2019, Amical Wikimedia s'ha proposat ampliar aquests articles i ha llançat el concurs Viquiestirada.

"De vegades aquests articles, per la seva brevetat, tampoc tenen referències bibliogràfiques, la qual cosa compromet la qualitat i la verificabilitat de l'enciclopèdia lliure". Així expliquen la necessitat d'ampliar els esborranys des d'Amical Wikimedia. Amb el concurs, pretén millorar la qualitat dels articles dels àmbits que ara mateix es troben enrere respecte a altres llengües.

Es tracta d'un repte que durarà tot l'any. Cada mes es proposarà una temàtica al voltant de la qual ampliar els esborranys. Així, el certamen ha començat el mes de març, centrant-se en les biografies. Literatura, arquitectura, informàtica, transports, esports, biociències, dret, simbologia i geografia seran els temes que seguiran.

El primer dia de cada mes s'obrirà un llistat mensual amb articles estàndard i articles de gamma extra (considerats molt rellevants) sobre la temàtica d'aquell mes. Els i les participants hauran d'ampliar aquests esborranys i rebran punts per les seves edicions.

El concurs finalitzarà el 31 de desembre de 2019. Hi haurà premis mensuals (lots de llibres sobre la temàtica tractada aquell mes) i un premi anual sorpresa. 

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.