Cartell de la Viquiestirada
Un quart dels articles de la Viquipèdia són esborranys. La Viquiestirada pretén dotar aquests articles de més continguts.. Autor: Viquipèdia. Llicència: BY-SA.

"De vegades aquests articles, per la seva brevetat, tampoc tenen referències bibliogràfiques, la qual cosa compromet la qualitat i la verificabilitat de l'enciclopèdia lliure". Així expliquen la necessitat d'ampliar els esborranys des d'Amical Wikimedia. Amb el concurs, pretén millorar la qualitat dels articles dels àmbits que ara mateix es troben enrere respecte a altres llengües.

Es tracta d'un repte que durarà tot l'any. Cada mes es proposarà una temàtica al voltant de la qual ampliar els esborranys. Així, el certamen ha començat el mes de març, centrant-se en les biografies. Literatura, arquitectura, informàtica, transports, esports, biociències, dret, simbologia i geografia seran els temes que seguiran.

El primer dia de cada mes s'obrirà un llistat mensual amb articles estàndard i articles de gamma extra (considerats molt rellevants) sobre la temàtica d'aquell mes. Els i les participants hauran d'ampliar aquests esborranys i rebran punts per les seves edicions.

El concurs finalitzarà el 31 de desembre de 2019. Hi haurà premis mensuals (lots de llibres sobre la temàtica tractada aquell mes) i un premi anual sorpresa.