Guardons dels mSchools Mobile Learning Awards
El Mobile World Capital Barcelona convoca els mSchools Student Awards 2019 i mSchools Mobile Learning Awards 2019. Author: mSchools (Twitter). License: All rights reserved.

mSchools és una iniciativa d'mEducation que impulsa Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. El programa pretén ajudar a alumnes i docents a integrar les tecnologies mòbils a l’aula, per tal d'obrir noves vies d’ensenyament i aprenentatge que milloren el rendiment i l’ocupabilitat.

S'han publicat les bases de les edicions de dos concursos que convoca el programa: mSchools Student Awards i dels mSchools Mobile Learning Awards.

mSchools Student Awards 2019

mSchools Student Awards 2019 és un concurs i cerimònia de lliurament de premis que reconeix la tasca realitzada per alumnes i docents durant el curs escolar dins el programa mSchools i les seves diferents iniciatives.

Els/les participants poden presentar-se a concurs en les següents modalitats:

  1. App Education. L'objectiu és desenvolupar projectes d’aplicacions mòbils que ofereixin solucions a problemes reals i que tinguin com a punt de partida els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Hi poden participar alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de centres educatius de Catalunya que hagi implementat App Education durant el curs 2018-2019.
  2. Mobile History Map. Pretén promoure la creació de projectes singulars de qualsevol àmbit curricular relacionats amb l’entorn més proper al centre, compartits a la plataforma digital de georeferenciació 'Mobile History Map'. S'adreça a centres educatius de primària i secundària i a serveis​ educatius.
  3. Scratch Challenge. Vol fomentar l’aprenentatge de la programació entre els/les docents i alumnes com a eina d’integració de les tecnologies a l’aula, mitjançant el desenvolupament de projectes a través del llenguatge Scratch i premiar-ne les propostes més reeixides. Hi poden participar alumnes de cicle mitjà i superior de primària i 1r i 2n d’ESO de centres educatius de Catalunya, que hagin implementat durant el curs 2018-2019 els materials modulars de Scratch Challenge de manera parcial o total.

mSchools Mobile Learning Awards 2019

mSchools Mobile Learning Awards 2019 és un concurs i cerimònia de lliurament de premis que reconeix els projectes creats per docents i escoles de Catalunya en l’àmbit de la transformació de l’educació mitjançant l’ús de les tecnologies digitals. L'acte de lliurament de premis se celebrarà el 28 de febrer de 2019, en el marc del MWC Barcelona.

Compta amb dues modalitats:

  1. Millors experiències d’aula amb tecnologies digitals. Vol donar a conèixer les millors experiències d’aula desenvolupades per docents i que tinguin com a objectiu l’ús innovador i inclusiu de les tecnologies digitals. S'adreça a docents de centres educatius de Catalunya que imparteixen educació infantil, primària, secundària obligatòria, batxillerat, entre d’altres.
  2. Projectes de transformació digital de centre. Pretén donar a conèixer i compartir projectes de transformació digital de centres educatius de Catalunya. Cal que siguin projectes que s’estiguin aplicant al centre educatiu o bé que s’hagin aplicat recentment. La convocatòria està oberta a dues categories de participants:
    1. Centres educatius de Catalunya.
    2. Associacions de Mares i Pares o Associacions de famílies d’Alumnes (en endavant, AMPA/AFA) de centres educatius de Catalunya.