Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Dixit publica un dossier sobre les addiccions a les pantalles

Posted on 25/07/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Infants amb una tauleta
L’ús generalitzat i intensiu de les noves tecnologies per part dels infants i els adolescents genera una inquietud creixent, for Jon Pinder (Flickr). Licence: BY-NC-ND

El document recull referències a monografies, articles, vídeos i recursos web que tracten les addiccions a les pantalles. L'any 2011 ja havia elaborat un altre dossier sobre aquesta temàtica, sota el títol 'Noves addiccions en els adolescents'.

Des de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials afirmen que l'ús generalitzat i intensiu d'Internet, xarxes socials, mòbils, videojocs, jocs en línia, etc. per part dels infants i adolescents genera una inquietud creixent entre les famílies i els/les professionals. Consideren que, a vegades, certs usos excessius poden derivar en una dependència o una addicció conductual o comportamental.

Així, han elaborat el dossier 'Addiccions a les pantalles', que presenta un conjunt de recursos i documents d'interès per conèixer i comprendre aquesta realitat. Per ampliar la informació, també es pot consultar el dossier 'Noves addiccions en els adolescents', publicat per DIXIT l’any 2011.

Tots els documents referenciats estan disponibles per a consulta i préstec als centres DIXIT.

DIXIT és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que s'adreça als i a les professionals de l’àmbit d’afers socials per promoure la gestió i la difusió del coneixement en aquest àmbit, així com en el dels drets de ciutadania, la promoció de l'autonomia personal i l’atenció a la dependència.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.