Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Dixit publica un dossier sobre les addiccions a les pantalles

Publicat el 25/07/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Infants amb una tauleta
L’ús generalitzat i intensiu de les noves tecnologies per part dels infants i els adolescents genera una inquietud creixent, per Jon Pinder (Flickr). Llicència: BY-NC-ND

El document recull referències a monografies, articles, vídeos i recursos web que tracten les addiccions a les pantalles. L'any 2011 ja havia elaborat un altre dossier sobre aquesta temàtica, sota el títol 'Noves addiccions en els adolescents'.

Des de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials afirmen que l'ús generalitzat i intensiu d'Internet, xarxes socials, mòbils, videojocs, jocs en línia, etc. per part dels infants i adolescents genera una inquietud creixent entre les famílies i els/les professionals. Consideren que, a vegades, certs usos excessius poden derivar en una dependència o una addicció conductual o comportamental.

Així, han elaborat el dossier 'Addiccions a les pantalles', que presenta un conjunt de recursos i documents d'interès per conèixer i comprendre aquesta realitat. Per ampliar la informació, també es pot consultar el dossier 'Noves addiccions en els adolescents', publicat per DIXIT l’any 2011.

Tots els documents referenciats estan disponibles per a consulta i préstec als centres DIXIT.

DIXIT és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que s'adreça als i a les professionals de l’àmbit d’afers socials per promoure la gestió i la difusió del coneixement en aquest àmbit, així com en el dels drets de ciutadania, la promoció de l'autonomia personal i l’atenció a la dependència.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.