Infants i joves participant en Moonhack 2018 a l'Òmnia de Torrelles de Llobregat
Participants dels Òmnia de Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló s'han sumant a Moonhack 2018. Author: Xarxa Òmnia. License: All rights reserved.

El 20 de juliol de 1969 l'Apollo 11 va arribar a la lluna. 49 anys després, nens i nenes d'arreu del món recorden aquesta efemèride tot programant jocs centrats en la temàtica espacial. Participen així en "Moonhack", una iniciativa de Code Club Australia, que enguany arriba a la seva tercera edició.

La primera edició de "Moonhack" es va celebrar a Austràlia i va aplegar més de 10 mil programadors menuts. L'any passat, van estendre el repte a tot el món i van gairebé triplicar la participació, batent un rècord mundial. En aquests moments, estan recopilant informació per poder saber si enguany s'ha superat aquest repte.

Activitat Moonhack a TrempEl Punt TIC e-centre Tremp s’ha sumat a aquesta iniciativa amb la voluntat de seguir fomentant la programació. 25 nens i nenes de l’espai La Casa del Sol Naixent de Tremp, distribuïts en dos grups, han participat en la iniciativa. Han programat el joc que s'ha proposat i, a més, han pogut jugar amb els jocs del web de l’Hora del Codi durant una hora i mitja cada grup.

Els Òmnia de Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló també hi han participat. Vuit infants i joves dels dos punts es van trobar a Torrelles per programar amb Scratch, passar una bona estona i formar part del rècord mundial!