Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Quatre equips catalans, a la semifinal del Technovation Challenge

Posted on 15/05/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Foto dels equips guanyadors de la final sènior de Technovation 2017 a Barcelona
Foto dels equips guanyadors de la final sènior de Technovation 2017 a Barcelona, for Associació Espiral, Educació i Tecnologia. 2017

El 6 i 12 de maig han tingut lloc les finals estatals del Technovation Challenge, a Madrid i Barcelona. Els equips guanyadors han obtingut passi a la semifinal internacional i els seus projectes d'emprenedoria digital per millorar les necessitats de la societat seran ara avaluats per un jurat internacional.

Technovation planteja a les participants el repte de desenvolupar una aplicació mòbil per resoldre un problema del món. A Catalunya, 199 noies, repartides en 40 equips, han treballat en els seus projectes durant 12 setmanes. Al llarg del procés, han tingut el suport de 47 mentores.

26 equips han arribat a la final regional, que s'ha desenvolupat a Barcelona en dos dies: el 6 de maig ha tingut lloc la final de la categoria sènior i el 12 de maig el de la categoria júnior. Dos equips per categoria han obtingut passi a la semifinal, juntament amb els equips guanyadors de la final de Madrid.

Les guanyadores sènior catalanes han estat:

  • Technowiners, que han dissenyat una aplicació mòbil per prevenir les conseqüències de la pobresa i, al mateix temps, el deteriorament del medi ambient.
  • The Betty Holbertons, que han dissenyat una aplicació mòbil que facilita que les ONG puguin recollir donacions i, al mateix temps, acabar amb el malbaratament dels recursos alimentaris, incidint en l'àmbit de la pobresa.

 Les guanyadores júnior han estat:

  • Happy Appies, que han dissenyat una app anomenada Wallafood que pretén ajudar persones amb pocs recursos a accedir als excedents de menjar de particulars i empreses facilitant-ne la recollida.
  • CRABUM, que han dissenyat l'app Get a 10, que facilita l'intercanvi de coneixements entre estudiants que tenen més facilitat en algunes matèries i aquells que en tenen en d'altres.

A l'edició 2017 de Technovation Challenge han participat més de 10.000 nenes acompanyades de 4.485 mentores, de 116 països. S'han realitzat finals estatals i ara els equips guanyadors d’aquestes accedeixen a la semifinal virtual, d’on sortiran les finalistes que acudiran a San Francisco durant el mes d'agost i que optaran a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.

L'Associació Espiral Educació i Tecnologia ha estat l'ambaixadora nacional del programa, amb la col·laboració de la Generalitat a través de la Xarxa Punt TIC, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i l'Institut Català de les Dones.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.