Foto dels equips guanyadors de la final sènior de Technovation 2017 a Barcelona
Foto dels equips guanyadors de la final sènior de Technovation 2017 a Barcelona. Autor: Associació Espiral, Educació i Tecnologia. 2017.

Technovation planteja a les participants el repte de desenvolupar una aplicació mòbil per resoldre un problema del món. A Catalunya, 199 noies, repartides en 40 equips, han treballat en els seus projectes durant 12 setmanes. Al llarg del procés, han tingut el suport de 47 mentores.

26 equips han arribat a la final regional, que s'ha desenvolupat a Barcelona en dos dies: el 6 de maig ha tingut lloc la final de la categoria sènior i el 12 de maig el de la categoria júnior. Dos equips per categoria han obtingut passi a la semifinal, juntament amb els equips guanyadors de la final de Madrid.

Les guanyadores sènior catalanes han estat:

  • Technowiners, que han dissenyat una aplicació mòbil per prevenir les conseqüències de la pobresa i, al mateix temps, el deteriorament del medi ambient.
  • The Betty Holbertons, que han dissenyat una aplicació mòbil que facilita que les ONG puguin recollir donacions i, al mateix temps, acabar amb el malbaratament dels recursos alimentaris, incidint en l'àmbit de la pobresa.

 Les guanyadores júnior han estat:

  • Happy Appies, que han dissenyat una app anomenada Wallafood que pretén ajudar persones amb pocs recursos a accedir als excedents de menjar de particulars i empreses facilitant-ne la recollida.
  • CRABUM, que han dissenyat l'app Get a 10, que facilita l'intercanvi de coneixements entre estudiants que tenen més facilitat en algunes matèries i aquells que en tenen en d'altres.

A l'edició 2017 de Technovation Challenge han participat més de 10.000 nenes acompanyades de 4.485 mentores, de 116 països. S'han realitzat finals estatals i ara els equips guanyadors d’aquestes accedeixen a la semifinal virtual, d’on sortiran les finalistes que acudiran a San Francisco durant el mes d'agost i que optaran a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.

L'Associació Espiral Educació i Tecnologia ha estat l'ambaixadora nacional del programa, amb la col·laboració de la Generalitat a través de la Xarxa Punt TIC, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i l'Institut Català de les Dones.