Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Concurs europeu d'innovació social 2017 posa el focus en la inclusió digital

Posted on 03/03/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
El Concurs europeu d'innovació social 2017 posa el focus en la inclusió digital
El Concurs europeu d'innovació social 2017 posa el focus en la inclusió digital, for Comissió Europea. Licence: Tots els drets reservats

El certamen aboga per un canvi tecnològic i una transformació digital més inclusius. En una jornada celebrada a Atenes el 28 de febrer, s'han donat a conèixer les bases de la convocatòria, que atorgarà tres premis de 50 mil euros a les millors idees per a la inclusió digital. El període per participar-hi acaba el 7 d'abril.

La Comissió Europea engega la cinquena edició del Concurs europeu d'innovació social (European Social Innovation Competition). Organitzat des de 2012 en memòria de Diogo Vasconcelos, el certamen anima a tots els europeus i europees a trobar solucions als problemes que afecten la nostra societat. Enguany, el tema que proposa és: "Igualtat reiniciada".

Des de l'organització justifiquen aquest tema tot explicant la situació actual de la següent manera: "Les societats europees estan transformant ràpidament a causa dels canvis tecnològics. Tendències com la digitalització i automatització estan canviant la forma en què vivim i treballem, remodelant el mercat de treball i l'economia. Els negocis digitals, les indústries creatives, la fabricació d'alta tecnologia i els serveis intensius en coneixement estan creant un valor creixent per a l'economia, conduint i aprofitant els canvis tecnològics. S'està obrint, però, una bretxa entre les persones amb les habilitats i oportunitats per prendre avantatge d'aquesta transformació i les que no. L'augment de la desigualtat d'ingressos reflecteix aquesta tendència".

La Comissió Europea creu i confia en què la innovació social pot donar forma a un futur diferent, fent que el creixement econòmic no només beneficïi uns pocs afortunats, sinó que ofereixi oportunitats a tothom. Així, el Concurs europeu d'innovació social 2017 pretén “reiniciar la igualtat”, inspirant nous enfocaments a la inclusió digital, la connectivitat i el desenvolupament d'habilitats.

El concurs està obert a persones, grups i organitzacions de la Unió Europea i dels països participants en el programa europeu Horitzó 2020. La data límit per participar-hi és divendres 7 abril de 2017, a 12.00 hores.

Trobareu més informació, bases i formulari d'inscripció en aquest enllaç.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.