El Concurs europeu d'innovació social 2017 posa el focus en la inclusió digital
El Concurs europeu d'innovació social 2017 posa el focus en la inclusió digital. Autor: Comissió Europea. Llicència: Tots els drets reservats.

La Comissió Europea engega la cinquena edició del Concurs europeu d'innovació social (European Social Innovation Competition). Organitzat des de 2012 en memòria de Diogo Vasconcelos, el certamen anima a tots els europeus i europees a trobar solucions als problemes que afecten la nostra societat. Enguany, el tema que proposa és: "Igualtat reiniciada".

Des de l'organització justifiquen aquest tema tot explicant la situació actual de la següent manera: "Les societats europees estan transformant ràpidament a causa dels canvis tecnològics. Tendències com la digitalització i automatització estan canviant la forma en què vivim i treballem, remodelant el mercat de treball i l'economia. Els negocis digitals, les indústries creatives, la fabricació d'alta tecnologia i els serveis intensius en coneixement estan creant un valor creixent per a l'economia, conduint i aprofitant els canvis tecnològics. S'està obrint, però, una bretxa entre les persones amb les habilitats i oportunitats per prendre avantatge d'aquesta transformació i les que no. L'augment de la desigualtat d'ingressos reflecteix aquesta tendència".

La Comissió Europea creu i confia en què la innovació social pot donar forma a un futur diferent, fent que el creixement econòmic no només beneficïi uns pocs afortunats, sinó que ofereixi oportunitats a tothom. Així, el Concurs europeu d'innovació social 2017 pretén “reiniciar la igualtat”, inspirant nous enfocaments a la inclusió digital, la connectivitat i el desenvolupament d'habilitats.

El concurs està obert a persones, grups i organitzacions de la Unió Europea i dels països participants en el programa europeu Horitzó 2020. La data límit per participar-hi és divendres 7 abril de 2017, a 12.00 hores.

Trobareu més informació, bases i formulari d'inscripció en aquest enllaç.