Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Jornada 12x12 Dona TIC

07/07/2016
de 09:00 a 14:30
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Jornada 12x12 Dona i TIC
Jornada 12x12 Dona i TIC. Source: Idigital. Licence: Tots els drets reservats

Així mateix, el proper 7 de juliol, el Palau de la Generalitat serà el marc on se celebrarà la Jornada 12x12 Dona TIC, encarada a la voluntat d’impulsar i reconèixer el paper de les dones en els diversos àmbits TIC i sensibilitzar els agents econòmics i socials de la necessitat d’incorporar dones en aquest sector. Un fet que passa, obligatòriament, per aconseguir que hi hagi més noies estudiants que es decantin per cursar carreres que les hi encarin.

En aquest sentit, la jornada consistirà en una ponència de la directora de l’ODEE, Anna Mercadé, i una taula rodona amb diverses de les participants, en la que debatran la relació de la dona i l’univers TIC. A més, es farà la presentació de la segona edició del Premi Dona TIC.

La jornada també comptarà amb la presència de la consellera de Presidència, Neus Munté; el secretari per a la Governança de les TIC, Jordi Puigneró; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa Maria Pitarch; el director de Tertúlia Digital, Tomás Cascante; la directora de Relacions Públiques d’HP, Eva Blanco; la guanyadora del premi Divulgadora Dona TIC 2015, Caroline Ragot; la tècnica de l’Àrea TAC del Departament d’Ensenyament Roser Cussó i la guanyadora del Premi mSchools, Sara Martínez.

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels més de set milions de treballadors del sector TIC a la Unió Europea són dones. Un percentatge que es redueix encara més si es mira el nombre de dones que ocupen posicions de responsabilitat i poder en empreses d’aquest sector.

Tal i com es pot comprovar a l’Indicador d’Igualtat de Gèneres de Catalunya, la situació de les dones ha millorat lleugerament i insuficient en la darrera dècada, i fins i tot ha empitjorat pel que fa a les condicions de vida respecte als seus iguals masculins.

En aquest sentit, el sector TIC n’és paradigmàtic, ja que, segons va alertar la degana de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona, Maria Carmen Cascante, les dones que es matriculen en carreres tècniques són poques i, a més, han anat a la baixa en els últims cursos.

Detalls del curs

Date: 
Thursday, 7 July, 2016 - 09:00 to 14:30
Place:
Palau de la Generalitat
Plaça de Sant Jaume, 4 Barcelona

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.