Jornada 12x12 Dona i TIC
Jornada 12x12 Dona i TIC.

En aquest sentit, la jornada consistirà en una ponència de la directora de l’ODEE, Anna Mercadé, i una taula rodona amb diverses de les participants, en la que debatran la relació de la dona i l’univers TIC. A més, es farà la presentació de la segona edició del Premi Dona TIC.

La jornada també comptarà amb la presència de la consellera de Presidència, Neus Munté; el secretari per a la Governança de les TIC, Jordi Puigneró; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa Maria Pitarch; el director de Tertúlia Digital, Tomás Cascante; la directora de Relacions Públiques d’HP, Eva Blanco; la guanyadora del premi Divulgadora Dona TIC 2015, Caroline Ragot; la tècnica de l’Àrea TAC del Departament d’Ensenyament Roser Cussó i la guanyadora del Premi mSchools, Sara Martínez.

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels més de set milions de treballadors del sector TIC a la Unió Europea són dones. Un percentatge que es redueix encara més si es mira el nombre de dones que ocupen posicions de responsabilitat i poder en empreses d’aquest sector.

Tal i com es pot comprovar a l’Indicador d’Igualtat de Gèneres de Catalunya, la situació de les dones ha millorat lleugerament i insuficient en la darrera dècada, i fins i tot ha empitjorat pel que fa a les condicions de vida respecte als seus iguals masculins.

En aquest sentit, el sector TIC n’és paradigmàtic, ja que, segons va alertar la degana de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona, Maria Carmen Cascante, les dones que es matriculen en carreres tècniques són poques i, a més, han anat a la baixa en els últims cursos.

Cuando

Donde

Palau de la Generalitat
Plaça de Sant Jaume, 4
08002