L'informe es basa en les entrevistes realitzades a vint experts de companyies punteres del sector TIC i compta amb les aportacions de 8 casos d'emprenedoria d'èxit i 278 iniciatives emprenedores d'àmbit tecnològic promogudes a d'Universitat Politècnica de Madrid.
Segons l'estudi, la mida de l'equip i la diversitat són dos punts importants de cara a l'èxit final del projecte. El 77,9% dels equips que es queden a la primera fase, la de la idea, estan formats per grups d'un a tres emprenedors; per la qual cosa es podria dir que els equips amb més èxit són els més nombrosos. Però l'equilibri entre coneixements tècnics i de gestió també contribueix al fet que el projecte culmini. De fet, el 73,5% de les idees es queden en les fases inicials al desequilibrar la balança a favor de la formació tecnològica en detriment del desenvolupament d'un bon pla de negoci.
També les idees que analitzen el mercat des de l'inici mostren millors perspectives d'evolució, perquè aquí és on les empreses són capaços d'identificar millors oportunitats. Si a més aquests projectes emprenedors compten amb un prototip des del primer moment, un senyal inequívoc que l'equip aposta pel producte, hi ha una major probabilitat d'aconseguir el triomf. El nombre d'idees que s'arriben a constituir i que compten amb un prototip és gairebé el doble que el nombre de projectes que no compten amb un, un 62,5% enfront d'un 33,54%.
El document s'ha elaborat en el marc de la Càtedra everis-ETSIT-UPM per al Emprenedoria i la Innovació Tecnològica pel Programa de Creació d'Empreses actúaupm i el Grup per a les Tecnologies de la Informació i la Gestió Empresarial (tige) de la ETSE Telecomunicació de la Universitat Politècnica de Madrid. Podeu consultar les entrevistes completes de l'estudi pel panell d'experts i l'anàlisi dels vuit casos d'èxit al web www.emprendetic.es.