16 dies d'activisme contra la violència masclista
16 dies d'activisme contra la violència masclista.

La campanya es desenvolupa del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència contra la Dona, al 10 de desembre, Dia dels Drets Humans. Fa una crida a l'acció i la responsabilitat sobre els compromisos adquirits per part de polítics, governs i la comunitat per acabar amb la violència, la discriminació i la desigualtat per causes de gènere, discapacitat i orientació sexual.

El lema d'enguany és "De la Pau a la Llar a la Pau al Món: desafiem el militarisme i eliminem la violència contra la dona". Posa així l'accent en els diversos reptes i les causes de la violència basada en el gènere i els efectes del militarisme, les violacions econòmiques i socials dels drets, l'orientació sexual i la identitat de gènere, la discapacitat, la salut i els drets polítics sobre les identitats i experiències intersectorials.

El Centre per al Lideratge Global de les Dones (CWGL) està compartint recursos, coordinant les accions amb participants a nivell mundial, i un seminari a Twitter. Per estar-ne informats/des podeu seguir @16DaysCampaign i els hashtags #16Days i #GBVteachin.

 

Compartiu testimonis i estratègies de resistència

 La iniciativa Take back the tech (Dominem la tecnologia) s'uneix a aquests 16 dies d'activisme i convida a tothom i sobretot a les dones a replantejar el debat sobre la violència contra les dones "com una violació del nostre dret humà fonamental a la llibertat d'expressió". Fa una crida a recollir testimonis de com la violència silencia a les dones i donar-los a conèixer, així com a compartir estratègies de resistència. El seu usuari de Twitter és @dominemoslastic i l'etiqueta que fan servir és #dominemoslastic.

Campanya de Take back the tech