El Centre per al Lideratge Global de les Dones posa en marxa un any més la campanya 16 dies d'activisme contra la violència de gènere. Va del 25 de novembre al 10 de desembre i fa una crida a l'acció per posar fi a la violència contra les dones i nenes a tot el món.

16 dies d'activisme contra la violència masclista
16 dies d'activisme contra la violència masclista.

La campanya es desenvolupa del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència contra la Dona, al 10 de desembre, Dia dels Drets Humans. Fa una crida a l'acció i la responsabilitat sobre els compromisos adquirits per part de polítics, governs i la comunitat per acabar amb la violència, la discriminació i la desigualtat per causes de gènere, discapacitat i orientació sexual.

El lema d'enguany és "De la Pau a la Llar a la Pau al Món: desafiem el militarisme i eliminem la violència contra la dona". Posa així l'accent en els diversos reptes i les causes de la violència basada en el gènere i els efectes del militarisme, les violacions econòmiques i socials dels drets, l'orientació sexual i la identitat de gènere, la discapacitat, la salut i els drets polítics sobre les identitats i experiències intersectorials.

El Centre per al Lideratge Global de les Dones (CWGL) està compartint recursos, coordinant les accions amb participants a nivell mundial, i un seminari a Twitter. Per estar-ne informats/des podeu seguir @16DaysCampaign i els hashtags #16Days i #GBVteachin.

 

Compartiu testimonis i estratègies de resistència

 La iniciativa Take back the tech (Dominem la tecnologia) s'uneix a aquests 16 dies d'activisme i convida a tothom i sobretot a les dones a replantejar el debat sobre la violència contra les dones "com una violació del nostre dret humà fonamental a la llibertat d'expressió". Fa una crida a recollir testimonis de com la violència silencia a les dones i donar-los a conèixer, així com a compartir estratègies de resistència. El seu usuari de Twitter és @dominemoslastic i l'etiqueta que fan servir és #dominemoslastic.

Campanya de Take back the tech