Daniel Torramilans i Miquel Llobet, guanyadors de la hackapp d'apps4citizens. Font: Facebook d'apps4citizens
Daniel Torramilans i Miquel Llobet, guanyadors de la hackapp d'apps4citizens. Font: Facebook d'apps4citizens.

Creada per Daniel Torramilans i Miquel Llobet, Reportr és una aplicació mòbil que posa en contacte els mitjans de comunicació i la ciutadania. La idea és oferir als mitjans una borsa de ciutadans actius als quals poden demanar imatges, contrastar informació, etc. Ara el repte és trobar un mitjà que hi estigui interessat i posar en marxa una prova pilot.

El segon premi, dotat amb 2.000 euros, va recaure en Echoes, una plataforma per enviar queixes sobre l'estat de la ciutat. Els veïns i veïnes podran afegir-se a les queixes d'altres i així fer força per donar a conèixer la problemàtica.

L’equip de Testimoni es va emportar el tercer guardó, amb una aplicació que permet que els ciutadans/es es geolocalitzin i s’ofereixin com a testimonis o fonts d’informació directa als mitjans que ho demanin.

Els tres equips premiats rebran una formació per part de Coperfield, empresa que es dedica a promoure ecosistemes d'innovació, i tindran condicions preferencials si desitgen instal·lar-se a l'espai d'innovació Impact Hub de Barcelona.

La hhackapp ha estat la primera marató de hackers organitzada per la plataforma apps4citizens, amb l'objectiu de fer de les aplicacions una eina de democràcia i convertir les persones en una font d’informació mòbil i activa, que els permeti donar solució a les seves pròpies demandes. Hi van participar una vuitantena de persones repartides en una vintena d'equips.