#elcanal
#elcanal.

Es tracta de sessions de dues hores, gratuïtes, i recomanen reservar plaça trucant al 93 851 11 73 o enviant un correu electrònic a puntic[arrova]manlleu.cat. 

Aquestes són les sessions que han preparat a elCanal. Com sempre inclouen algunes eines útils, aplicacions d'oci, una mica de divulgació... n'hi ha per a tothom!

  • Blogger (1 i 2). Dilluns 3 i divendres 7 d'octubre. De 18:00 a 20:00 hores

Dues sessions per aprendre com funciona l'eina de Google per crear blocs. A la primera explicarem què és un bloc, crearem el nostre i començarem a publicar. A la segona sessió repassarem aspectes de configuració i disseny.

  • Youtube. Dijous, 6 d'octubre. De 9:30 a 11:30 hores

Explorarem els conceptes bàsics de Youtube: Buscar i reproduir vídeos, penjar-los i compartir-los. També aprofitarem per explorar les noves eines que s'han incorporat, com l'editor de vídeos en línia.

  • Gmail. Dilluns, 10 d'octubre. De 18:00 a 20:00 hores

Celebrem el dia mundial del correu traient suc a una de les eines més potents per gestionar el nostre correu electrònic. N'hi ha d'altres, però veurem perquè molta gent prefereix Gmail.

  • Seguretat a les xarxes. Dijous, 13 d'octubre. De 9:30 a 11:30 hores

Cada mes intentem fer un taller de seguretat per repassar alguns aspectes que cal tenir presents a l'hora de navegar per la xarxa o accedir a arxius. Aquest  mes ens centrarem en les xarxes socials. Com limitar la nostra privacitat, com evitar que accedeixin al nostre compte o com delimitar qui pot veure què.

  • La biblioteca en línia. Divendres, 14 d’octubre. De 18:00 a 20:00 hores

En col·laboració amb la Biblioteca Municipal de Manlleu, proposem un taller de tràmits diferent, dirigit a la gestió dels préstecs de la biblioteca. Renovacions, reserves, suggeriments, llistes de documents, etc.

  • Àudio (I): Edició d'àudio. Dilluns, 17 d'octubre. De 18:00 a 20:00 hores

Primer dels dos tallers d'àudio, en aquest cas centrat en la seva edició. Gràcies al programa gratuït Audacity veurem com tallar i fer petites barreges amb temes musicals, la nostra veu i efectes de so.

  • Fòrums en línia. Dijous, 20 d'octubre. De 9:30 a 11:30 hores

Els fòrums encara són una via molt utilitzada de comunicació i recerca d'informació. Aprendrem com funcionen i com fer-los servir per trobar tot tipus de continguts.

  • Wikis. Divendres, 21 d'octubre. De 18:00 a 20:00 hores

Una wiki és una pàgina d'Internet amb informació de qualsevol tipus que permet ser editada pels usuaris. Obre moltes portes a temes de formació i també són una font d'informació inesgotable. L'exemple més clar és la Viquipèdia, una enciclopedia en línia feta a mida pels internautes. Però en veurem d'altres.

  • Àudio (II): Ràdio a la carta. Dilluns, 24 d'octubre. De 18:00 h a 20:00 hores

Les ràdios ja no només emeten a través de la FM, ara també ho fan des d'Internet. I algunes pengen tots els programes a la xarxa perquè nosaltres els puguem escoltar quan vulguem. Aprendrem a descarregar-los per consumir-los a la carta.

  • Cerca eficient per Internet. Dijous, 27 d'octubre. De 9:30 a 11:30 hores

Tots fem servir Google a diari. Busquem notícies, informacions, horaris i tot tipus de continguts. Aprèn a fer-ho d'una forma eficient. Aprèn trucs per descartar pàgines que no ens interessen i troba la forma d'automatitzar tot el procés.

  • Tutorials en línia. Divendres, 28 d'octubre. De 18:00 a 20:00 hores

Vols aprendre a fer servir un programa? Un servei web? Trucs per agilitzar el nostre treball? Internet és ple de tutorials realitzats per professionals o aficionats que ens donaran un cop de mà. Veurem com trobar-los i aprendrem un parell de tècniques per fer-los nosaltres mateixos.