Perfil professional de dinamització de l'espai TIC
Perfil professional de dinamització de l'espai TIC.

L'Institut Català de les Qualificacions Professionals, la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i la Fundació Esplai han realitzat un document descriptiu de la Qualificació Professional de Dinamització de l'Espai TIC. Aquesta proposta ha estat presentada a l'Instituto Nacional de las Cualificaciones (INCUAL) del Govern Espanyol, organisme que haurà de decidir si es reconeix de manera oficial aquest nou perfil professional.

L'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros ha volgut mostrar el seu suport i reconeixement a la tasca realitzada a Catalunya i ha posat en marxa una campanya perquè tothom que vulgui signi un escrit a favor d'aquest procés de reconeixement.

Faciliten a xarxes, governs i organismes un model de carta on expressen el suport al document presentat per la Generalitat de Catalunya i assenyalen el desig de que “els treballs tendents al reconeixement oficial es desenvolupessin amb la màxima celeritat possible ja que aquesta qualificació és cabdal per poder desenvolupar plans d'ocupació al voltant del perfil professional del dinamitzador TIC i reforçar amb això el desenvolupament de competències TIC a la ciutadania, reconegudes i compromeses en l'Estratègia 2020 de la Unió Europea”.

Trobareu la carta en diferents formats aquí a sota. La podeu descarregar, signar i fer-nos-la arribar a l'Oficina Tècnica de Punt TIC: oficina.tecnica[arrova]punttic.cat.

Segons la Comunidad de Redes de Telecentros, la importància de la regulació d'aquesta nova figura professional ve donada per l'impacte que produeix en el territori on desenvolupa la seva funció, impacte establert en termes d'innovació social, creació d'ocupació i generació de valor afegit brut.