Imatge de la campanya "Aquest estiu...#CiberHàbits" de Internet Segura
Imatge de la campanya "Aquest estiu...#CiberHàbits" de Internet Segura. Author: Internet Segura. 2019. License: All rights reserved.

El programa Internet segur de la Generalitat de Catalunya, desenvolupat i executat per CESICAT, ha llançat la campanya "Aquest estiu ... # Ciberhàbits" per conscienciar tots els ciutadans de l'adopció d'una cultura compartida de ciberseguretat en la navegació per Internet durant l'estiu.

La campanya pretén sensibilitzar i educar el públic sobre la ciberseguretat catalana i els hàbits que es poden adoptar individualment contribuint, entre tots, a convertir la xarxa en una forma més segura i cívica.

Durant les properes setmanes, el lloc web Segura d’Internet explicarà una sèrie de conceptes per ajudar a desenvolupar el sentit crític en la jornada digital, de la mà de l’escriptor i periodista Màrius Serra i a través d’una sèrie de vídeos que es publicaran cada dos dies. i la Guia descarregable d’hàbits cibersalàmics , ens donarà consells i recomanacions per protegir-nos dels riscos i amenaces més freqüents.

Als vídeos de Màrius s’expliquen els cinc problemes essencials per a la seguretat de la xarxa:

  • Dades segures
  • La revisió de privadesa
  • Frau digital
  • Ciutadania digital
  • Els dispositius al dia

Per obtenir més informació sobre la campanya, podeu consultar el lloc web del programa .