Tabú. Tu tries què t'hi jugues!
Tabú. Tu tries què t'hi jugues!. Autor: ICD.

L'Institut Català de les Dones (ICD), la Direcció General de Joventut (DGJ), La Bonne i l'Associació Candela han presentat Tabú. Tu tries què t'hi jugues!, un joc de prevenció de les violències sexuals amb joves. Proposa una exposició que té una lectura interactiva gràcies a una aplicació mòbil. Els i les joves realitzen un trajecte per l'exposició que els anima a reflexionar sobre diferents temes al voltant de les manifestacions de les violències sexuals.

El projecte compta amb una guia pedagògica per a professionals que facilitarà el treball dels docents. Planteja tres murals físics repartits pel recinte educatiu o espai jove, que es visiten en grup i que donen accés, mitjançant un codi QR, a tres recorreguts o situacions que els i les joves resoldran amb el mòbil. Quan acaba el joc els grups comparteixen les seves experiències.

L'activitat està pensada per a grups de joves d'entre 13 i 18 anys. S'articula en sis sessions, una a la setmana, per tant, es tracta d'una proposta que es desenvolupa al llarg de sis setmanes.

"Tabú. Tu tries què t'hi jugues!" es va presentar el 6 de juliol i es començarà a posar en pràctica en el curs 2017-2018. Els mesos de setembre i octubre es faran diversos pilotatges del joc. Els IES i espais de joves que estiguin interessats a participar en les proves pilot poden posar-se en contacte amb Joana Martínez Montabes: jmartinezmontabes[arrova]gencat.cat. Un cop testejat, calculen que entrarà en el servei de préstec cap al novembre o desembre.