Imatge del projecte STEMConnectats de l'entitat social Sistema THEAD
Imatge del projecte STEMConnectats de l'entitat social Sistema THEAD. 2021. Tipus de lletra: Sistema THEAD. Llicència: Tots els drets reservats.

La convocatòria, està dirigida a centres educatius que vulguin incorporar espais maker, robòtica, programació amb un focus en sostenibilitat i inclusió. La impulsa l’entitat social Sistema THEAD, un equip formador de persones formadores que desenvolupen materials educatius innovadors i accessibles vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

STEMConnectats es tracta d'un programa pilot en línia amb una durada de 7 mesos (de març a novembre) d'impuls i acompanyament en les primeres fases de canvi o naixement de projectes, per exemple en el camp de les empreses o projectes innovadors de recent creació. El període de selecció per a projectes catalans està obert fins al 10 de març. El 20 de març finalitza la convocatòria a nivell estatal. Aquí podeu inscriure el vostre centre.

Objetius

  1. Co-crear i impulsar projectes transformadors educatius-tecnològics de cara al curs 2021-22 amb un sentit inclusiu i sostenible, per mitjà d'un acompanyament proper, enriquidor, col·laboratiu i que reforci el caràcter propi de cada centre educatiu.
  2. Capacitar, motivar i empoderar els docents dels centres per a portar a terme aquestes transformacions al centre, coneixent les darreres eines recomanades i les metodologies més adients per a aplicar-les a les aules.
  3. Aprendre a ensenyar la tecnologia de forma multidisciplinar, creativa, activa, inclusiva, amb un sentit social i sostenible vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU (Agenda 2030).

Requisits

  1. Cada centre haurà d'inscriure al programa com a mínim a 2 professors de les etapes d'infantil, primària o secundària.
  2. No es requereixen coneixements previs.
  3. Els professors poden ser de qualsevol assignatura.
  4. Cal disposar d'una persona referent de contacte, preferentment de perfil coordinador o de l'equip directiu.