Amb la voluntat de veure l'adequació dels continguts i de les dinàmiques, la prova pilot del programa s’ha portat a terme a cinc punts de Barcelona, Lliça d’Amunt, Canovelles i Parets del Vallès.

El municipi de Parets del Vallès ha estat un dels cinc punts que han acollit la prova pilot del programa ‘Més Digitals’. «La prova pilot del programa ‘Més Digitals’ ha consistit en la realització d’un curs formatiu de quinze hores de durada del nivell més inicial que ha volgut capacitar i ha volgut millorar les competències digitals d’una quinzena de persones participants. Personalment, crec que és fonamental poder acompanyar persones grans en aquest procés amb la voluntat de trencar la bretxa digital», explica Adriana Díaz, docent de la prova pilot del programa ‘Més Digitals’. De la mateixa manera, la prova pilot s’ha portat a terme a dos punts de Barcelona, un de Lliça d’Amunt i un de Canovelles. Així doncs, els cursos han tingut una durada total de quinze hores i s’han realitzat en grups reduïts. En concret, s’han ofert tres itineraris formatius diferents d’acord amb els coneixements previs de les persones participants: ‘Descobrim el món digital’, ‘Ens movem pel món digital’ i ‘Ens endinsem en el món digital’. «Hem après a fer anar el telèfon mòbil. Per exemple, hem après a canviar el fons de la pantalla principal del telèfon mòbil o a crear un grup de conversa al WhatsApp. M'ha agradat molt el curs i si pròximament es programa un curs similar amb un nivell més avançat, m'agradaria molt poder fer-ho», comenta Teresa Esteve, participant de la prova pilot del programa ‘Més Digitals’.

En el marc del Pla de Xoc contra la Bretxa Digital 2024-2025, la Direcció General de Societat Digital del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya impulsa el programa 'Més Digitals' que disposa d’un pressupost de 22,7 milions d’euros que es destinaran a promoure l’apoderament digital de més de 90.000 persones mitjançant més de 9.000 cursos que s’impartiran arreu de Catalunya per a ajudar la ciutadania a assolir competències bàsiques en l’àmbit digital i alhora millorar la seva qualitat de vida mitjançant l’ús de les tecnologies de forma segura, inclusiva, sostenible, democràtica i equitativa.