La Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya ha presentat una nova convocatòria per a impulsar l’apoderament digital de les persones grans d’arreu del territori.

Imatge del programa 'Més Digitals'
Imatge del programa 'Més Digitals'. 2024. Tipus de lletra: Programa 'Més Digitals'. Llicència: Tots els drets reservats.

La Direcció General de Societat Digital del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una nova convocatòria per a promoure l’apoderament digital de les persones grans d’arreu del territori i afavorir la inclusió digital. Dirigida a empreses o entitats vinculades a la formació en competències digitals, la nova convocatòria de serveis de formació per a la ciutadania s’emmarca en el Pla de Xoc contra la Bretxa Digital 2024-2025 que impulsa el Govern de la Generalitat de Catalunya i forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea mitjançant el programa NextGeneration.

La nova convocatòria busca empreses o entitats que vulguin impulsar petites formacions, que seran gratuïtes, presencials i dirigides a persones majors de 60 anys i altres persones en situacions de vulnerabilitat. Els cursos tindran una durada total de quinze hores i es portaran a terme en grups reduïts. En concret, la nova convocatòria de serveis de formació per a la ciutadania oferirà tres itineraris formatius diferents que s’adaptaran als coneixements digitals previs de les persones participants: ‘Descobrim el món digital’, ‘Ens movem pel món digital’ i ‘Ens endinsem en el món digital’. Un cop finalitzats, es lliurarà un certificat.

El programa ‘Més Digitals’, que vol esdevenir un programa versàtil, inclusiu i que persegueixi la capil·laritat en el territori, disposa d’un pressupost de 22,7 milions d’euros que es destinaran a promoure l’apoderament digital de més de 90.000 persones mitjançant més de 9.000 cursos que s’impartiran arreu de Catalunya per a ajudar la ciutadania a assolir competències bàsiques en l’àmbit digital i alhora millorar la seva qualitat de vida mitjançant l’ús de les tecnologies de forma segura, inclusiva, sostenible, democràtica i equitativa. En aquesta línia, aquest maig, s’està portant a terme una prova pilot a punts de Barcelona, Lliça d’Amunt, Canovelles i Parets del Vallès.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el pròxim dilluns 1 de juliol, a les 14 hores.

Per a més informació, es pot accedir a la publicació oficial al web de contractació pública.