La iniciativa ofereix a deu persones professionals digitals la possibilitat de treballar en remot durant dues setmanes del mes d'octubre al coworking de l’HèPIC, el hub d’innovació del Conselh Generau.

Imatge del ‘Catalunya Rural Hub’ a la Vall d’Aran
Imatge del ‘Catalunya Rural Hub’ a la Vall d’Aran. 2024. Tipus de lletra: Conselh Generau d’Aran. Llicència: Tots els drets reservats.

Amb la voluntat d’afavorir l’emprenedoria per tal de combatre el despoblament al món rural, sorgeix el ‘Catalunya Rural Hub’ a la Vall d'Aran. La iniciativa ofereix a un total de deu professionals digitals la possibilitat de treballar en remot durant dues setmanes al coworking de l’HèPIC, el hub d’innovació del Conselh Generau d’Aran, i interactuar amb el teixit econòmic i el teixit social d’Aran. En concret, l’experiència es portarà a terme entre el 14 d’octubre i el 27 d’octubre a Vielha. Les inscripcions per a poder optar a una d’aquestes deu places estan obertes. Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia fins al 31 d’agost.

En aquest sentit, s’hi poden inscriure professionals autònoms, treballadors i treballadores d’empreses del sector tecnològic i personal de l’Administració Pública. En el moment de la selecció, es tindran en compte criteris com, per exemple, el gènere (es busca representativitat d’ambdós gèneres), l’edat (es promou la multiplicitat de perfils en diferents moments vitals) i el col·lectiu al qual pertanyen (es busca varietat de tipologies d’empresa i de rols dins d’aquestes). Les persones participants disposaran durant dues setmanes de manera gratuïta d’allotjament, d’un espai de coworking, de la participació en un congrés de ciberseguretat i d’un programa d’activitats que els permetrà descobrir el magnífic entorn, la fantàstica cultura i les empreses i les iniciatives.

La iniciativa és la continuació del projecte iniciat tres anys enrere per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Mobile World Capital Barcelona per atreure professionals de l’àmbit digital a zones rurals amb l’objectiu d’afavorir-hi l’arrelament del talent, combatre el despoblament i dinamitzar l’economia d’aquests territoris. Enguany, el Conselh Generau d’Aran pren el relleu. L’objectiu de la iniciativa és promoure l’intercanvi de coneixement per a prendre la decisió d’apostar per una vida en l’entorn rural experimentant una millora de la qualitat de vida compatible amb el desenvolupament professional.