El Punt TIC de la Biblioteca Roca Umbert dinamitzarà un taller divulgatiu per a conèixer el funcionament de l'eina Mozilla Common Voice i contribuir a l’impuls del català en el món digital.

Imatge d'intel·ligència artificial
Imatge d'intel·ligència artificial. 2017. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

La primera trobada virtual de l’any 2024 de la Xarxa Punt TIC va posar el focus en el Programa AINA, un projecte de recerca que pretén dotar el català de recursos suficients que permetin que la ciutadania pugui fer vida digital en llengua catalana. En aquest sentit, després de participar en la sessió en línia de la Xarxa Punt TIC i conèixer de primera mà la iniciativa i els seus objectius, el Punt TIC de la Biblioteca Roca Umbert, que es troba al Carrer d’Enric Prat de la Riba, número 77, de la localitat de Granollers, està treballant en la programació d’un taller divulgatiu per tal de presentar el Programa AINA a les persones usuàries.

L’activitat ‘Entrena la tecnologia amb la teva veu’ es farà el dimecres 23 d’octubre, de 18.30 a 19.30 hores. D’una hora de durada, el taller permetrà conèixer el funcionament de l’eina Mozilla Common Voice i contribuir a l’impuls del català en el món digital mitjançant la gravació de talls de veu (modalitat parla) i la validació de talls de veu (modalitat escolta). L’activitat estarà adreçada a joves a partir de 14 anys i a persones adultes. A més, per a participar-hi, caldrà tenir coneixements digitals bàsics. Les inscripcions s’obriran el divendres 20 de setembre.