Aquest estiu, des de Punt TIC seguim al teu costat t'oferim tres accions formatives per aprendre noves eines i incorporar-les als vostres espais. Els cursos estaran oberts del 4 al 17 de juliol a través del CampusLAB. Inscripcions obertes.

Campus d'Estiu Punt TIC 2022
Campus d'Estiu Punt TIC 2022. 2019. Tipus de lletra: Freepik. Llicència: BY-SA.

Les formacions que et proposem tenen com a objectiu treballar les competències digitals i aprendre eines, recursos i activitats que t’ajudaran a pensar activitats i aplicar una metodologia i flux de treball específic. Emetrem un certificat professional d’assistència al curs. Accedeix aquí al pla docent.

Innovació Social Digital aplicada a la participació

A càrrec de l'Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC. Aquest curs té una durada de 20 h. que es realitzen de forma asíncrona i virtual, a través del CampusLab de la Xarxa Punt TIC

Què tractarem?

La nova era -després de l’etapa més dura de la pandèmia- ens ha deixat molts reptes. Un d’ells és la necessitat d’apoderar la ciutadania en les oportunitats de participació activa que hi ha al seu entorn, per tal d’afavorir una societat més justa i equitativa. Però... com fer-ho? Quines estratègies podem dur a terme? La resposta no és fàcil i per això podem pensar en els processos d’Innovació Social Digital com a una oportunitat per fer transformacions rellevants. En aquest curs tractarem aquests dos grans temes i valorarem com es poden retroalimentar.
 

Com comunicar i no morir en l’intent? Eines i estratègies de comunicació digital

A càrrec de l'Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC. Aquest curs té una durada de 20 h. que es realitzen de forma asíncrona i virtual, a través del CampusLab de la Xarxa Punt TIC

Què tractarem?

La transformació digital s'ha tornat urgent en els darrers anys i la comunicació digital està present al dia a dia. En aquest curs et proporcionarem coneixements i eines necessàries per a poder dur a terme la comunicació digital del teu Punt TIC o entitat gestora mitjançant totes les eines disponibles i les estratègies de comunicació a través de les xarxes socials.
 

Tràmits digitals i com acompanyar a la ciutadania

Què tractarem? 

Actuacions com l’acompanyament en la gestió de tràmits digitals poden situar a les persones dinamitzadores en una situació dilemàtica. El risc d’exclusió digital pot exposar a les persones amb menys recursos i competències digitals al greuge de vulnerar els seus drets en els àmbits de protecció de dades, privacitat i ciberseguretat. Fomentar l’empoderament digital comporta que la ciutadania tingui el control de les seves dades i de la seva identitat digital. En aquest curs, repassarem els tràmits digitals més habituals, les seves particularitats i com acompanyar a la ciutadania.
 

Omple el formulari

Per apuntar-te, cal que omplis aquest formulari d'inscripció. A més al CampusLab encara pots realitzar els Cursos d’autoformació sense tutorització com el Curs d'acollida, el Curs de Dones TIC o el Curs per aprendre a utilitzar Big Blue Button en les teves activitats online, l'eina de videoconferències de la xarxa.