Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

2a Hackató Dades x Dones, per crear una app per a l'economia de les cures

Posted on 06/03/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Cartell de la segona hackató Dades X Dones
La segona hackató Dades X Dones se celebrarà el 16 de març, for Iniciativa Barcelona Open Data. Licence: Tots els drets reservats

Dades X Dones pretén cocrear una aplicació mòbil per dinamitzar i promoure l'activitat econòmica de serveis a les famílies i domèstics a la ciutat de Barcelona. El mes de juny de 2018 es va realitzar una primera hackató. La segona tindrà lloc dissabte 16 de març i s'hi treballarà partir dels tres prototips sorgits de la primera trobada.

Dades X Dones és un projecte de la Iniciativa Barcelona Open Data per crear solucions digitals perquè les dones puguin tenir més oportunitats en l'economia de les cures. Aquest sector engloba professions ben diverses que comparteixen entre elles la dedicació de cuidar altres persones: cuidadores de gent  gran, serveis a la infància, treballadores de la llar, responsables de petita botiga de barri, perruqueres, etc. Aquestes tasques, realitzades majoritàriament per dones, sovint són invisibilitzades i infravalorades.

El primer pas de la iniciativa va ser recollir les necessitats del sector, tant de treballadores, usuàries i promotores econòmiques, tot col·laborant amb diferents entitats de dones i col·lectius de Sant Genís, Sarrià i Les Corts, a Barcelona. Després, es va realitzar una primera hackató  amb persones desenvolupadores, dissenyadores i expertes en promoció econòmica, d'on van sorgir tres prototips d'aplicacions: 'Help Care', 'Cuida a qui cuida' i 'Treba-llar amb cura'.

Ara, es convoca la 2a Hackató Dades X Dones per treballar sobre aquests prototips. Tindrà lloc dissabte 16 de març, de 9.00 a 14.00 hores, al Centre Cívic Casa Groga (Avinguda Jordà, 27, Barcelona). Els equips que hi participin tindran temps fins al 20 de març per fer arribar les seves propostes i el 22 de març el jurat en triarà una, per tal que es porti a terme. L'equip guanyador tindrà dos mesos per desenvolupar l'aplicació.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.