Des de finals de gener, la Fundació puntCAT té oberta una convocatòria d'ajuts adreçada a projectes digitals d'entitats sense afany de lucre. Ara, amplia aquests ajuts en 20.000 euros, tot creant la Distinció Vinton Cerf, que pretén reconèixer i potenciar les activitats de recerca relacionades amb el desenvolupament d’Internet i la innovació digital en els territoris de parla catalana.

Cartell de la convocatòria de la Fundació puntCAT amb informació sobre la Distinció Vinton Cerf
La Fundació puntCAT afegeix la distinció Vinton Cerf a la convocatòria oberta de projectes . Author: Fundació puntCAT. 2019. License: All rights reserved.

Podran optar a la Distinció Vinton Cerf investigadors/ores de les Universitats de la Xarxa Vives i dels Centres de Recerca dels Països Catalans, que presentin projectes a la convocatòria oberta de projectes 2019. La institució guanyadora de la distinció rebrà l’import de l’ajut corresponent i, addicionalment, la dotació de la distinció.

Vinton Cerf és un dels pares d'Internet i ha guanyat el 30è Premi Internacional Catalunya. Ha donat 20 mil euros del seu premi a la Fundació puntCAT i així ha sorgit aquesta distinció. Des de la Fundació expliquen que volen "reconèixer no solament els mèrits científic-tecnològics del pare d’Internet sinó també la seva generositat, palesa en el fet de retornar en forma de donació, tant a la Fundació puntCAT com a d’altres iniciatives solidàries, l’import del premi que ha rebut del Govern de la Generalitat amb el Premi Internacional Catalunya".