Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

44 municipis catalans oferiran connexió a internet gratuïta en espais públics, a través de la subvenció WIFI4EU

Posted on 21/12/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
WIFI4EU
La subvenció europea WIFI4EU ofereix als organismes públics connexió WI-FI gratuïta en biblioteques, parcs, places, edificis oficials, centres de salut, etc., for WIFI4EU. Licence: Tots els drets reservats

La meitat dels 500 municipis catalans es van presentar a la primera convocatòria de WIFI4EU. 44 d'ells, el 8,7%, han obtingut l'ajuda de 15.000 euros per instal·lar punts de xarxa sense fils gratuïta a biblioteques, parcs, places, edificis oficials, centres de salut, etc.

Més de 13.000 propostes de tot Europa s'han presentat a la convocatòria. Des de la Comissió Europea, responsable de la subvenció, ja han anunciat que, veient l'èxit, en properes convocatòries augmentarà el nombre de beneficiaris de forma notable i que els municipis no hauran de realitzar cap tràmit extra. A principis de 2019 es publicarà la segona crida de WIFI4EU.

A través del sistema WIFI4EU, els municipis de tot Europa poden optar a bons de 15.000 euros per destinar-los a la construcció d'infraestructura tecnològica per oferir connexió sense fils gratuïta d’alta velocitat a la seva ciutadania.

La convocatòria ha tingut un pressupost de 42 milions d'euros i uns 2.800 municipis de tot Europa han estat els escollits. Ara, han d'establir com a mínim un punt d'accés WI-FI gratuït durant, com a mínim, tres anys.

El llistat de municipis catalans que han aconseguit la subvenció és el següent: Canyelles, Vilagrassa, Tossa de Mar, Solsona, Torres de Llobregat, Sant Fruitós de Bages, Ripollet, Artés, Igualada, Mollet del Vallès, Vic, Les Preses, Palamós, Sant Cugat del Vallès, Castellserà, Bellpuig, La Pobla de Segur, Llagostera, Berga, Granollers, Òdena, Manlleu,Puig- reig, Alòs de Balaguer, Vilada, Torre-serona, Begues, Mataró, Ripoll, Falset, Santa Perpètua de Mogoda, Riudoms, Barberà del Vallès, Masquefa, Torredembarra, Les Borges Blanques i Parets del Vallès.

Més informació a SmartCatalonia

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.