WIFI4EU
La subvenció europea WIFI4EU ofereix als organismes públics connexió WI-FI gratuïta en biblioteques, parcs, places, edificis oficials, centres de salut, etc.. Autor: WIFI4EU. Licencia: Todos los derechos reservados.

Més de 13.000 propostes de tot Europa s'han presentat a la convocatòria. Des de la Comissió Europea, responsable de la subvenció, ja han anunciat que, veient l'èxit, en properes convocatòries augmentarà el nombre de beneficiaris de forma notable i que els municipis no hauran de realitzar cap tràmit extra. A principis de 2019 es publicarà la segona crida de WIFI4EU.

A través del sistema WIFI4EU, els municipis de tot Europa poden optar a bons de 15.000 euros per destinar-los a la construcció d'infraestructura tecnològica per oferir connexió sense fils gratuïta d’alta velocitat a la seva ciutadania.

La convocatòria ha tingut un pressupost de 42 milions d'euros i uns 2.800 municipis de tot Europa han estat els escollits. Ara, han d'establir com a mínim un punt d'accés WI-FI gratuït durant, com a mínim, tres anys.

El llistat de municipis catalans que han aconseguit la subvenció és el següent: Canyelles, Vilagrassa, Tossa de Mar, Solsona, Torres de Llobregat, Sant Fruitós de Bages, Ripollet, Artés, Igualada, Mollet del Vallès, Vic, Les Preses, Palamós, Sant Cugat del Vallès, Castellserà, Bellpuig, La Pobla de Segur, Llagostera, Berga, Granollers, Òdena, Manlleu,Puig- reig, Alòs de Balaguer, Vilada, Torre-serona, Begues, Mataró, Ripoll, Falset, Santa Perpètua de Mogoda, Riudoms, Barberà del Vallès, Masquefa, Torredembarra, Les Borges Blanques i Parets del Vallès.

Més informació a SmartCatalonia