Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Barcelona crea l'i.lab, per afrontar els reptes de ciutat de manera oberta i col·laborativa

Posted on 19/12/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Vídeo explicatiu de l'i.lab de l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona crea l'i.lab afrontar els reptes de ciutat de manera oberta i col·laborativa, for Canal de Youtube de l'Ajuntament de Barcelona

L'i.lab donarà solucions als nous reptes i demandes de la ciutat i de la ciutadania. Ho farà a través de plantejar reptes i demanar possibles solucions a la ciutadania, les empreses, les universitats i els centres de recerca (Quàdruple Hèlix). L'objectiu és accelerar la innovació urbana sostenible i social a Barcelona.

L'Ajuntament de Barcelona va donar a conèixer aquest projecte el passat mes d'octubre, amb el llançament de dos reptes. El passat 13 de desembre, va tenir lloc una sessió per presentar aquest laboratori i reflexionar sobre com la tecnologia i la innovació poden contribuir a resoldre els principals reptes socials de la ciutat.

La presentació es va realitzar a Ca l'Alier, on es troba la seu física del laboratori. Expliquen, però, que el projecte va més enllà d'un espai concret i que planteja una metodologia per transformar la manera de lliurar serveis socials i urbans, amb les necessitats de la ciutadania al centre, de manera oberta i col·laborativa.

Des de l'i.lab s’identifiquen i es plantegen reptes de ciutat mitjançant concursos oberts. Les propostes guanyadores s’aplicaran en un context real i les que es provin amb èxit podran integrar-se en processos de compra pública innovadora i desplegar-se en el mercat.

En aquests moments, ja s'han finalitzat tres reptes i és en marxa un que busca solucions per reduir els costos de construcció i rehabilitació en zones urbanes denses. S'hi podran presentar propostes fins al 31 de gener de 2019.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.