Vídeo explicatiu de l'i.lab de l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona crea l'i.lab afrontar els reptes de ciutat de manera oberta i col·laborativa. Autor: Canal de Youtube de l'Ajuntament de Barcelona.

L'Ajuntament de Barcelona va donar a conèixer aquest projecte el passat mes d'octubre, amb el llançament de dos reptes. El passat 13 de desembre, va tenir lloc una sessió per presentar aquest laboratori i reflexionar sobre com la tecnologia i la innovació poden contribuir a resoldre els principals reptes socials de la ciutat.

La presentació es va realitzar a Ca l'Alier, on es troba la seu física del laboratori. Expliquen, però, que el projecte va més enllà d'un espai concret i que planteja una metodologia per transformar la manera de lliurar serveis socials i urbans, amb les necessitats de la ciutadania al centre, de manera oberta i col·laborativa.

Des de l'i.lab s’identifiquen i es plantegen reptes de ciutat mitjançant concursos oberts. Les propostes guanyadores s’aplicaran en un context real i les que es provin amb èxit podran integrar-se en processos de compra pública innovadora i desplegar-se en el mercat.

En aquests moments, ja s'han finalitzat tres reptes i és en marxa un que busca solucions per reduir els costos de construcció i rehabilitació en zones urbanes denses. S'hi podran presentar propostes fins al 31 de gener de 2019.