Participants d'una edició prèvia de 'L'Hora del Codi'
'L'Hora del Codi' se celebra arreu del món del 3 al 9 de desembre de 2018. Author: Hour of Code. License: All rights reserved.

'L'Hora del Codi' és un moviment global, que arriba a desenes de milions d'estudiants en més de 180 països. Qualsevol persona, en qualsevol lloc del món pot organitzar una 'hora del codi': professorat de centres educatius, educadors/ores extraescolars, dinamitzadors/ores, ens locals, empreses, persones voluntàries, famílies, etc. Ara per ara, hi ha registrats més de 121 mil esdeveniments, 655 dels quals a l'Estat espanyol.

La idea és organitzar activitats de programació durant tot el mes de desembre, encara que moltes de les accions se centraran en la setmana del 3 al 9 de desembre, ja que, se celebra la Setmana Educativa de les Ciències de la Computació. Us animeu a participar-hi organitzant una activitat al vostre Punt TIC?

La iniciativa ofereix diferents recursos a les persones que vulguin organitzar una activitat en el marc de 'L'Hora del Codi'. Així, compta amb un vídeo introductori, tutorials i guies. Els tutorials estan disponibles en més de 30 idiomes i no es necessita experiència per organitzar una trobada.

'L'Hora del Codi' està organitzada per Code.org, una organització sense ànim de lucre dedicada a promoure la participació en les Ciències de la Computació a escoles i instituts, amb una especial atenció a incrementar el nombre de dones i alumnes de col·lectius minoritaris que aprenen a programar.