Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

A l'Òmnia CC Sant Roc recuperen la memòria dels barris de barraques

Posted on 11/10/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Cartell del projecte de l'Òmnia CC Sant Roc de recuperació de memòria històrica dels barris de barraques
A l'Òmnia CC Sant Roc volen recuperar la memòria històrica dels barris de barraques, for Blog Òmnia Sant Roc. Licence: Tots els drets reservats

Les famílies que van viure a les barraques de Montjuïc, Barcelona, es van retrobar el passat 7 d'octubre per commemorar el 50è aniversari de la seva marxa. A l'Òmnia Casal Cívic Sant Roc de Badalona s'han proposat recuperar la memòria d'aquest barri de barraques i la del Somorrostro, tot desenvolupant diferents activitats, com ara, realitzant entrevistes a persones que hi van viure.

L'Òmnia CC Sant Roc impulsa un conjunt d’activitats temàtiques centrades a recuperar la memòria dels barris de barraques a Montjuïc i Somorrostro, Barcelona. També volen conèixer la realitat que van viure les famílies que van haver de marxar a nous barris com a Sant Cosme, Sant Roc, Pomar, etc.

Els i les participants de l'Òmnia estan cercant informacions sobre el fenomen del barraquisme i les condicions de vida fins al període 1966-1968. Consulten i recullen notícies i fotos, les comparteixen i fan difusió d’aquest aniversari.

A més, els/les participants més joves entrevisten les persones que van viure en aquests barris, per conèixer així les històries de vida en primera persona. Ara com ara, han realitzat dues entrevistes. En una d'elles, Youssef entrevista el José, que va viure primer al Somorrostro i després a Montjuïc. En una altra, en Juan Antonio aporta el seu testimoni sobre la seva vida com a pescador al Somorrostro.

Les persones interessades poden fer aportacions a aquest projecte i compartir els seus relats i records de la vida en aquests barris de barraques, contactant amb l'Òmnia CC Sant Roc (Casal Cívic Sant Roc. Avinguda del Maresme, 182-190. Badalona. Tel. 934606421).

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.