Cartell del projecte de l'Òmnia CC Sant Roc de recuperació de memòria històrica dels barris de barraques
A l'Òmnia CC Sant Roc volen recuperar la memòria històrica dels barris de barraques. Autor: Blog Òmnia Sant Roc. Licencia: Todos los derechos reservados.

L'Òmnia CC Sant Roc impulsa un conjunt d’activitats temàtiques centrades a recuperar la memòria dels barris de barraques a Montjuïc i Somorrostro, Barcelona. També volen conèixer la realitat que van viure les famílies que van haver de marxar a nous barris com a Sant Cosme, Sant Roc, Pomar, etc.

Els i les participants de l'Òmnia estan cercant informacions sobre el fenomen del barraquisme i les condicions de vida fins al període 1966-1968. Consulten i recullen notícies i fotos, les comparteixen i fan difusió d’aquest aniversari.

A més, els/les participants més joves entrevisten les persones que van viure en aquests barris, per conèixer així les històries de vida en primera persona. Ara com ara, han realitzat dues entrevistes. En una d'elles, Youssef entrevista el José, que va viure primer al Somorrostro i després a Montjuïc. En una altra, en Juan Antonio aporta el seu testimoni sobre la seva vida com a pescador al Somorrostro.

Les persones interessades poden fer aportacions a aquest projecte i compartir els seus relats i records de la vida en aquests barris de barraques, contactant amb l'Òmnia CC Sant Roc (Casal Cívic Sant Roc. Avinguda del Maresme, 182-190. Badalona. Tel. 934606421).