Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Infants dels Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i Espai Tecnològic visiten el supercomputador MareNostrum

Posted on 12/07/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Grup d'infants i persones dinamitzadores dels Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i Espai Tecnològic
Els infants dels Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i Espai Tecnològic han estat dels primers a participar en les visites de "Som Investigadores", for Espai Tecnològic (Twitter). 2018. Licence: Tots els drets reservats

Han estat dels primers a participar en la campanya "Som Investigadores", especialment pensada per acostar la tecnologia a les nenes. Al llarg del curs vinent, 6.000 alumnes de primària de Barcelona podran gaudir d'aquestes visites. 

Barcelona Supercomputing Center ha donat a conèixer el seu projecte "Som Investigadores" el 9 de juliol en una festa infantil organitzada als jardins de Torre Girona, l'edifici que allotja el MareNostrumactualment el supercomputador més potent d’Espanya, el 5è d'Europa i el 22è del món. Aquesta iniciativa pretén despertar el cuquet de la tecnologia entre els infants, en especial entre les nenes, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. A la festa ha participat el grup musical "Macedònia", que han creat una cançó per a la campanya.

L'objectiu de "Som Investigadores" és contribuir a augmentar la presència de noies en les carreres tecnològiques. Diversos estudis apunten que la menor presència de noies en les carreres STEM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) té la seva arrel en creences que les nenes i noies adopten en edats molt primerenques. Per això, el centre ha dissenyat unes visites que posen especial èmfasi a fer visible que treballar amb supercomputadors també pot ser una feina de dones.

Nens i nenes dels Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i Espai Tecnològic del Casal dels Infants han participat en la festa de llançament del projecte i han estat els primers a fer la visita. Els podeu veure en aquest vídeo!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.